“Dizajnirali smo XSTAT  zajedno sa vojnim medicinskim osobljem i spašavateljima kako bi napravili jedinstveno rješenje za kontrolu vanjskog krvarenja. Radujemo se stvaranju novih i uzbudljivih proizvoda temeljenih na konceptu XSTAT”. , rekao je Barofsky CEO i predsjednik RevMedx Inc .

 

xstatSastoji se od šprice 30mm promjera ispunjena komprimiranim mini-spužvama koje se, u dodiru s krvi ili tekućinom, proširite do 10 x njihove početne veličine. Te spužve su dizajniraneza stvaranje privremene prepreke protoku krvi te vrše hemostatski pritisak sve dok pacijent ne bude mogao biti kirurški zbrinut. Svaka mini-spužva sadrži rendgenski vidljivi marker za jednostavnu detekciju uz snimanje x-zrakama.

RevMedx

Sa sjedištem u Wilsonville, Oregon, RevMedx je privatna medicinska tvrtka čiji je cilj  dizajn, razvoj i proizvodnja inovativnih, medicinskih proizvoda koji rješavaju stvarne probleme u vanbolničkom i vojnom okruženju. Naša linija proizvoda je usmjerena jedinstvenim rješenjima kontroli krvarenja koja omogućuje primjenu i smanjenje gubitka krvi na terenu. Naša linija proizvoda uključuje XSTAT, XGAUZE ™, AirWrap ™ i TX Series ratcheting Tourniquets. Dodatne informacije o RevMedx i našim proizvodima može se naći na www.revmedx.com .