OLAES® Modularni zavoj najnovija je generacija traumatičnih zavoja i pogodna je za sve razine pružatelja njege. Prepune značajki poput gaze od 3 metra, uklonjivog okluzivnog plastičnog lima iza traume za oblaganje traume i tlačne trake koji također mogu djelovati kao čašica za oči, napredne mogućnosti medicinskog zavoja uredno se postavljaju i mogu se koristiti ako traženi ili jednostavno ignorirani. Nema kuka ili kopči zbog kojih bi trebali biti zabrinuti. Velcro® ‘Control’ trake sprječavaju slučajno odmotavanje elastične rolice i osiguravaju zavoj u hitnim slučajevima tijekom cijelog postupka nanošenja. Ovaj OLAES® preljev dizajniran je uz direktan doprinos nekih od najiskusnijih svjetskih liječnika za borbu, niti jedan detalj nije izostao. Od  “kočnice” na elastičnom zavoju koji sprečava slučajno odmotavanje zig-zag gaze koja se lako hrani iz zavoja, ovo je najcjelovitiji karakteristični zavoj koji je dostupan bez ikakve dodatne zbrke. Nijedan drugi zavoj ne nudi toliko svestranosti u tako malom pakiranju. Pokrijte manje rane, nanesite stvarno učinkovite tlačne obloge, nanesite okluzivne obloge i imate mogućnost liječenja teških rana jednim OLAES® modularnim traumatskim zavojem.   

 

Učinkovitost primjene:

  • Tijekom velikih stresnih situacija, poput onih koje uključuju nezgode, stresni učinci na rad ljudi često utječu na fine motoričke sposobnosti pojedinaca. To čini jednostavnije i zahtjevnije zadatke poput nanošenja zavoja. Stvaranjem zavoja pod pritiskom gdje primjena uključuje samo grube motoričke sposobnosti, ne mijenjanje smjera oko kuka ili šipki, Olaes® Modularni zavoj značajno nudi jednostavnije i učinkovitije rješenje u opcijama za vezanje zavoja.
  • Elastični borbeni preljev jednostavno zahtijeva omotanje tamo gdje elastika ostaje ravna umjesto da se zamota i zapetlja. Upravljanje elastičnim kolutom održava se  u slučaju da se elastika spusti. Više ne morate otvarati ili nositi paket gaza i zasebni zavoj jer su oba uključena u isti paket.

Pravi pritisak tlaka:

  • Jedinstvena tlačna posuda stvara pravi fokusirani pritisak na mjestu rane tamo gdje je potreban. Stvaranjem tog fokusiranog pritiska pomaže se začepiti oštećene žile na mjestu rane tamo gdje je to potrebno. Također smanjuje količinu ručnog pritiska koja se mora održati, oslobađajući osobu koja pruža njegu za liječenje drugih ozljeda ili nastradalih. Čaša pod pritiskom se također može izvaditi i koristiti kao šalica za oči za liječenje ozljeda oka, kako je preporučeno u novim TCCC smjernicama.