Za razliku od nesigurne scene, brzo izvlačenje iz vozila podrazumijeva da je scena, mjesto događaja sigurno za spasilačku ekipu a isto tako i za unesrećenu osobu. Ako smo ustanovili da početna procjena nije bila u redu, npr. pacijent ne diše, pacijent diše nedostatno, kod zastoja srca, krvari a krvarenje ne možemo zaustaviti u tom položaju i slično te nam se nameće potreba za zbrinjavanjem, potrebno je unesrećenu osobu izvući iz vozila kako bi mu se pružila potrebna pomoć.

Pristup unesrećenoj osobi je isti kao i kod svakog traumatološkog pacijenta. Prilikom početne procjene ustanovili ste jednu od situacija: postoji opstrukcija dišnog puta koju ne možete zbrinuti u vozilu, zastoj srca pa je potrebno provoditi kardiopulmonalnu reanimaciju, pacijent ne diše ili diše nedostatno pa je potrebno vršiti asistiranu ventilaciju, kada je osoba u šoku i krvari a krvarenje nije moguće zaustaviti. Tada je potrebno osobu što prije izvući iz vozila ali ipak donekle stabilizirati pacijenta zbog sumnje na ozljedu kralježnice. U izvlačenju je potrebno više spasioca.

Nakon početne procjene postavite ovratnik. Jedna osoba treba stabilizirati glavu i vrat dok druga osoba postavlja ovratnik. Spasioc koji je na glavi vodi postupak izvlačenja. Jedan spašavatelj pridržava prsni koš a drugi noge prilikom rotacije pacijenta. Cilj nam je okrenuti pacijentova leđa prema izlazu iz vozila. Kada leđa postanu dostupna i vidljiva napravi se brzi pregled leđa. Duga daska se postavlja pod stražnjicu osobe koja se izvlači, a jedan spasioc ili osoba koja pomaže pridržava dugu dasku. Unesrećena osoba se sinkronizirano spušta na dasku i potom klizi do podloška za glavu. Dva spasioca drže ruke ispod pazuha te  pridržavaju i fiksiraju glavu klizeći po dasci. Izvlači se zajedno sa daskom van vozila, dovršava se pregled i zbrinjava pacijent, Zatim slijedi fiksacija i stabilizacija remenjem te postavljanje bočnih fiksatora za glavu.